La Mancomunitat El Xarpolar ha organitzat una formació centrada en el turisme sostenible i l’emprenedoria, que està dirigida als joves de 16 i 30 anys dels municipis de la Mancomunitat i disposarà de 12 places en total. Mitjançant una metodologia basada en projectes i molt pràctica, l’alumnat podrà ampliar els seus coneixements en matèria d’emprenedoria i turisme. La formació del projecte ‘Transformant El Xarpolar Rural’ començarà a impartir-se a principis de març i finalitzarà en juny. El desenvolupament de la iniciativa compta amb la col·laboració de la Fundació Emplea.

L’objectiu d’aquest programa es connectar als joves en situació de desocupació amb les oportunitats laborals i d’emprenedoria que existeixen en el territori. L’alumnat rebrà una beca per a afavorir la seua mobilitat i assistència al curs de 950 euros. El contingut d’aquesta formació es divideix en tres mòduls. La primera part es dedicarà a la gestió sostenible de destinacions turístiques,  l’altra part als productes turístics sostenibles i altres alternatives, i en l’últim mòdul es tractarà l’ecoturisme.

Dins del primer mòdul, es parlarà com a introducció del turisme sostenible i el seu desenvolupament, l’impacte mediambiental que comportarà aquest o les polítiques i la gestió del turisme sostenible. Igualment, també es tractaran altres temes com ara la incidència mediambiental de l’activitat actual o les bones pràctiques ambientals que es duen a terme.

D’altra banda, en la segona part de la formació, s’abordaran les tendències del mercat, el consum responsable de la societat o la responsabilitat social de les empreses. Així mateix, s’inclouran aspectes com el disseny de productes i projectes de desenvolupament turístic sostenible, el turisme alternatiu o la generació de cadenes de valor per al turisme sostenible i les bones practiques.

En aquest bloc temàtic, també es parlarà de l’ecologia, biodiversitat o l’impacte ambiental que poden generar les activitats turístiques. A més, es realitzarà un repàs sobre els diferents tipus de turisme existents i modalitats d’oci relacionades amb la sostenibilitat, així com la possible creació i gestió de productes i empreses ecoturístiques.

L’últim tema de continguts farà referència a l’ecoturisme. En aquesta part de la formació es tractaran temes com els llocs i plans per al maneig on es poden desenvolupar accions ecoturístiques. Conceptes com la normativa de l’EU, la sensibilització i l’educació mediambiental o fins i tot l’agroturisme i les seues principals activitats també seran analitzats en aquest curs que ha dissenyat la Mancomunitat El Xarpolar.

Translate »

Pin It on Pinterest

Shares